Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

194 gösterim
Hocam Merhaba,
Dün testisimde sislik fark ederek hastaneye gittim. Hafta sonu oldugu icin acilde muayene edildim. Cekilen ultrasonda yazanlar su sekilde; (Her 2 testis skrotum icersindedir. Sol testis 38x21 sag testis 50x25 mm olculmus olup, sag testiste normal parakimden hipoekoik halo ile ayrilan, lobüle konturlu 31x21 mm boyutlarinda, hetorojen (izo-hiperekoik) yapida, belirgin vaskularizasyon izlenen, alt kutupta en büyüguü 7mm capinda olmak uzere birkac adet kistik lezyon barindiran kitle gorunumu dikkat cekmistir. Epididimisler normal olarak degerlendirilmistir. Skrotal sivi solda fizyolojik miktardadir. Sagda ise azalmis gorunumdedir. Sol testisin arteriyel/venöz kanlanmasi normal olarak izlenmektedir. Haricinde verilen idrar tahlili temiz cikmis olup, Hemogram kan testi ise WBC 11.08 / RBC 5.76/ HCT 51 / RDW 11.9 / NEU% 78.9/ LYM% 11.2 / NEU# 8.74/  MON# 0.92 yazdiklarim degerleri referansin alt ya da ustunde olanlardir. Hocam yukarda yazanlar dogrultusunda fikirlerinizi almak istemekteyim. Bu sislikden dolayi endise duymaktayim. Saygilarimla,
Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Konya - 28 / Bekar

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 Cevapla

Öncelikle Geçmiş olsun;
Testiste kist varmış.
Kistler içi sıvı dolu keseciklerdir.
Oluşum sebebi belli değildir. Bu boyuttaki kistlerin zararı yoktur. Tümör, kanser gibi kötü oluşumlara dönüşmeyeceği gibi testiste olması durumunda kısırlıkta yapmaz.
Takibi gerekir. Senede bir ultrason çektirip boyutuna bakmak lazım. 5 cm i geçen kistlerde ameliyat düşünülebilinir.
Çok ayakta durmak, ağır kaldırmak veya üşütmek ağrıya neden olur.
Bunlara dikkat etmeli ve ağrı kesici ilaçlar kullanılmalıdır.
Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...