Yeni Hasta Odası sistemimize hoşgeldiniz. Dün sorulan sorular aynı şekilde "Sorular" bağlantısında bulunmaktadır. Listeden sorunuzu bulabilirsiniz.

Sevgili hastalarım/okuyucularım: İşlerimin yoğunluğu nedeni ile sorularınıza her gün saat 13-14 de cevap yazacağım.

Her gün için bir saatlik süremi size ayırdım. Saat 17 den önce "soruma cevap geldi mi gelmedi mi?" diye siteye girmenize gerek yoktur. Bu durum için lütfen anlayış gösterin ve kusura bakmayın.

77 gösterim

Anal ilişki ve Sakıncaları 
Anal ilişkinin şu sakıncaları vardır:
1- Tıbbi sakıncası: a) Erkek yününden:  Anüs yani makat bölgesi vücudun en pis ve mikroplu bir yeridir. Üstelik bu mikroplar çok dirençlidir ve ilaca çok defa cevap vermez.  Erkeğin buradan kapacağı bir mikrop cinsel yolla bulaşan bir hastalığa, idrar yolu iltihabına bunun sonucunda böbrek iltihapları ve prostat iltihaplarına neden olabilir. Mikrop prostat iltihabı yaparsa çok defa ömür boyu çekeceğiniz bir hastalık meydana gelebileceği gibi kısırlıkta söz konusu olabilir.
b) Kadın yönünden; Anüs genişleyeceği için büyük tuvalet kaçırmaları sık görülür. Makatta çatlak, yırtılma, hemoroit olama ihtimali fazladır. Bunların hepsi iltihap oluşmasını hazırlayan sebeplerdir.  Ayrıca kadının da doğrudan mikrop kapma ihtimali vardır. Çünkü anal bölgenin yapısı çok hassastır. Kadının çok ağrı çekeceğini söylemeye gerek bile yoktur.Anal ilşkide kadınlar çok ağrı duyacakları için ağrısyı tolere etmek için yürüyüşleri bile değişir.
2-  Psikolojik sakıncası: Anal birleşmenin normal bir şey olmadığını herkes bilir. Bu bilme onları psikolojik sorunlara iter. Suçluluk duygusu, yasak bir şeyi yapma duygusu içlerini kemirir durur. Bu stres neden olur. Stres zaten başlı başına bir hastalıktır.
3- Sosyal sakıncası: Bu iş her ne kadar gizli yapılsa da sonuçta toplumda hoş karşılanmayan bir durumdur. İki kişinin yapacağı bu iş kendilerini ilgilendirir. Ama açığa çıkarsa toplum tarafından yadırganır.
4- Dini Sakıncası: Allah anal birleşmeyi yasaklamış ve haram kılmıştır. Kuran da bu açık olarak beyan edilir. (Bakara Suresi Ayet 222). 4 mezhebe göre fetvalar bu yöndedir. İnançlı insanlar için böyledir. Ama inanç yoksa Müslüman değilse (Veya sadece kimliğinde İslam yazıyor ama islamiyetin gerektiğini yerine getirmiyorsa) zaten bir problem yoktur. İstediği gibi yaşar.
Bence en önemli sakıncası budur. Çünkü Allah'ın yasakladığı bir şeyi yapmak Allah'a savaş açmaktır. Şahsen ben Allah'a savaş açmaya cesaret edemem. 
Onun hesabını veremem.
5- Bir anlık zevk için bu sakıncaları göze alırsanız elbette tercih sizindir. 
Konu hakkında yazmış olduğum yazıyı okuyun
http://www.dralihatay.com/homoseksuellik-escinsellik.html 

Memleket, Yaş ve Medeni Durum E/B ----> Bursa 40 E

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hasta Odası Nedir?

- Hasta Odası, Üroloji hakkında online olarak yardım alabileceğiniz soru cevap sistemidir.

Nasıl soru sorulur öğrenmek için lütfen okuyun

- Siz zaman kaybetmeyin ve yorulmayın diye sistemde üyelik kısmı aktif değildir.

Sorularınıza sadece

Op. Dr. Ali Hatay

cevap vermektedir.

Tüm Eski Soru Cevapları Görmek İçin Tıklayın (118.000 Soru-Cevap)

...